Події

Рятувальники, які працювали на місці падіння літака під Тегераном, повертаються в Україну, основна частина експертів залишається в Ірані - Данілов

 Частина експертної групи, зокрема рятувальники, які з першого дня працювали на місці катастрофи в Ірані літака Boeing 737 "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), повертаються в Україну, повідомляється на офіційному сайті Ради національної безпеки та оборони України в понеділок.

"Основна частина експертів залишається в Тегерані", - повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Наразі, за його словами, українська сторона чекає на приліт представника слідчої групи Ірану.

Секретар РНБО провів зустріч із тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін, під час якої сторони обговорили актуальний стан розслідування катастрофи Boeing. Квін, у свою чергу, висловила співчуття від посольства США у зв’язку з трагедією та запевнила в готовності американської сторони надавати всю необхідну допомогу та інформацію під час розслідування.

У свою чергу державний секретар Міністерства закордонних справ України Андрій Заяць наголошує, що експертно-рятувальна група України, яка працює в Ірані, має офіційний статус, і результати її роботи є процесуально значущими. "Вона має абсолютно легальний статус. Усе, що вона робить, - це не є самодіяльністю, і всі дії, які роблять наші експерти в Тегерані, вони є процесуально значущими", - сказав він журналістам у понеділок.

Держсекретар МЗС нагадав, що до експертно-пошукової групи входять понад 40 представників 12 державних органів України. "Сьогодні частина з них, які завершили виконання своєї функції, повертається до Києва. Залишаються судмедексперти та інші колеги, які ще там потрібні", - розповів Заяць.

Раніше 12 січня Данілов повідомив, що літак Міністерства оборони України з групою українських експертів, направлений до Тегерана 8 січня для розслідування причин катастрофи літака "МАУ", повернеться в Україну тільки після завершення всіх необхідних процедур і з тілами загиблих українців.

За інформацією МВС України, до складу групи українських фахівців, що прибула до Ірану, ввійшли 15 рятувальників, четверо слідчих і троє експертів МВС.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ