Події

Глава іранської комісії з розслідування катастрофи літака "МАУ" має протягом найближчих днів приїхати до України - джерело

Глава комісії з розслідування авіаційних подій Організації цивільної авіації Ірану Гасан Резейфар має приїхати до України протягом найближчих днів, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, наближене до розслідування катастрофи літака "МАУ" в Тегерані.

Як повідомлялося, 11 січня президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленості з президентом Ірану Хасаном Рухані про те, що ніхто "не відкрутиться" під час визначення винних за катастрофу збитого в Тегерані 8 січня українського літака, про початок спільної роботи щодо розшифровки двох "чорних скриньок" і запевнив, що українська держава надасть фінансову допомогу сім'ям загиблих і допоможе отримати компенсації від Ірану, перевізника і страхових компаній.

Президент також пообіцяв українцям, що поверне всіх загиблих близьким і рідним, і вони зможуть із ними попрощатися по-людськи. "Ми гідно вшануємо їх пам'ять. Всі винні будуть покарані. Ми повернемо українцям не тільки відчуття безпеки і справедливості, а й впевненість, що Україна завжди буде вас захищати, в якій точці планети ви не були б", - запевнив Зеленський.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ