Події

У Миколаївській області чоловік захворів на сказ після укусу собаки

У Миколаївській області зареєстровано випадок сказу у чоловіка після укусу безпритульного собаки, повідомляє Центр громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

"11 січня 2020 хворого госпіталізували з діагнозом "сказ. Маніфестна форма" важкої форми перебігу. Зараз у хворого спостерігаються гідро- і аерофобії", - йдеться в повідомленні Центру на сторінці в Фейсбуці в суботу.

Згідно з даними МОЗ, 31-річного чоловіка вкусив бездомний собака в серпні 2019 року. Потерпілий звернувся за медичною допомогою, однак від профілактичних щеплень відмовився.

"Хворий був направлений до травматолога. Незважаючи на багаторазове нагадування медпрацівників телефоном, на прийом не з'явився. Спостереження за собакою не проводилося: тварина втекла", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в процесі поширення вірусу центральною нервовою системою розвивається прогресивне смертельне запалення головного і спинного мозку, в разі затримки з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ