Події

Українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов'язаних із катастрофою літака "МАУ", - Гончарук

 Уряд вважає визнання Іраном провини за збитий літак "МАУ" під Тегераном важливим кроком у процесі розслідування катастрофи лайнера, яке досі триває, написав прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на сторінці у Facebook у суботу вранці.

"Це важливий крок у процесі розслідування, яке досі триває. Наші експерти й надалі працюють на місці трагедії з метою детального розслідування причин та остаточного встановлення істини. Українські фахівці продовжують пошук речових доказів, пов’язаних із трагедією", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр зазначив, що українські фахівці спільно з Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран оглянули знайдені чорні ящики та місце зберігання частини фрагментів літака.

"Також було здійснено розкладку фрагментів літака з метою встановлення повноти знайдених частин Boeing-737-800", - повідомив Гончарук.

Крім того, в уряді поінформували, що вже було зібрано ДНК-зразки родичів загиблих у авіакатастрофі. "Сьогодні зранку електронну ДНК-формулу направлено нашим експертам, які працюють на місці трагедії в Тегерані. Працюємо над тим, щоб завершити ідентифікацію і якнайшвидше провести репатріацію тіл загиблих громадян України", - зазначено в повідомленні

Гончарук також наголосив, що Україна зробить усе для розкриття всіх деталей трагедії та надасть підтримку сім'ям загиблих.

Як повідомлялося, раніше іранські ЗМІ з посиланням на заяву Генштабу збройних сил Ірану повідомили, що український Boeing помилково збили іранські військові.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ