Події

Мінсоцполітики виключило 79 організацій зі списку одержувачів гумдопомоги

Міністерство соціальної політики виключило з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги 79 організацій, повідомляє в п'ятницю прес-служба відомства.

"Це рішення було ухвалено на підставі рекомендацій робочої групи з питань гуманітарної допомоги при Мінсоцполітики, оскільки зазначені одержувачі в порушення ст. 11 Закону України "Про гуманітарну допомог" не подали звіти про наявність і розподіл гуманітарної допомоги", - сказав заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

За його словами, неподання цих звітів може свідчити, що вантажі не дійшли до кінцевих одержувачів, а могли бути спрямовані на отримання прибутку зазначеними організаціями.

Зазначається, що загалом в Україні в Єдиному держреєстрі до вищезазначеного виключення було 1 тис. 416 організацій-отримувачів гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, ініціатива Міністерства соціальної політики щодо боротьби зі схемами на гуманітарну допомогу не має жодного стосунку до легального бізнесу з продажу в Україні вживаних речей, тобто "секонд-хенду". Також відомство розробляє зміни в нормативно-правові акти України щодо заборони ввезення на територію країни вживаних речей як гуманітарної допомоги.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ