Події

Офіс генпрокурора спростував інформацію про те, що член екіпажу літака "МАУ", що розбився, встиг повідомити рідним про обстріл

Офіс генерального прокурора України спростував інформацію про те, що один із членів екіпажу рейсу Тегеран-Київ у момент падіння зателефонував своїм рідним.

"8 січня 2020 року в мережі інтернет була поширена інформація про те, що один із членів екіпажу літака рейсу PS752 Тегеран-Київ зробив дзвінок своїй матері та сказав про те, що літак падає у зв'язку з обстрілом. Ця інформація не відповідає дійсності, як показали результати проведених слідчих дій", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Зазначено, що Офіс генпрокурора робить усе можливе для встановлення обставин катастрофи.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані рано вранці 8 січня. Авіалайнер перестав виходити на зв'язок через дві хвилини після зльоту, він здійснював рейс Тегеран-Київ.

На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

У зв'язку з катастрофою авіалайнера в Тегерані в Україні згідно з указом президента 9 січня оголошено днем жалоби.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ