Події

НАТО шукає відповідне рішення для врегулювання на Близькому Сході - Столтенберг

Північноатлантичний альянс наразі перебуває в пошуку вирішення близькосхідного конфлікту, заявив у четвер генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Наразі ми розглядаємо різні варіанти, нам потрібне правильне рішення про задіювання сил НАТО і його союзників, нам потрібно обговорити це (вирішення конфлікту - ІФ) з країнами регіону", - заявив Столтенберг на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Він зазначив, що "найкращий спосіб боротьби з тероризмом - це дати місцевим силам самим боротися з тероризмом", а не "підключати війська НАТО до військових операцій".

Столтенберг нагадав, що цього тижня він обговорив із главою іракського уряду Аділем Абдулом-Махді проблеми допомоги НАТО в боротьбі з тероризмом в Іраку.

У ніч на 8 січня сили іранського Корпусу вартових Ісламської революції завдали ракетного удару по авіабазі Аль-Асад і військовому об'єкту в районі Ербіля в Іраку, де розміщені американські війська.

Ракетні удари по базах США в Іраку стали відповіддю Тегерана на вбивство під час американської спецоперації поблизу Багдада командувача іранського спецпідрозділу "Кудс" Касема Сулеймані.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ