Події

США готові надати Україні всю можливу допомогу і закликають всіх до співпраці в розслідуванні катастрофи авіалайнера в Ірані

Держсекретар США Майк Помпео закликав не чинити перешкод під час розслідування причин катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерану, а також запевнив у готовності Вашингтона надати всю необхідну допомогу Україні.

"США закликають до всеосяжної співпраці з будь-яким розслідуванням причин катастрофи", - йдеться у заяві, розміщеній на сайті Держдепартаменту США в середу.

Держдеп також висловив співчуття родинам і близьким загиблих в авіакатастрофі та наголосив, що готовий надати Україні допомогу і стежить за інцидентом.

"Державний департамент США висловлює глибоке співчуття родинам та друзям 176 пасажирів і членів екіпажу, які загинули унаслідок трагічної катастрофи рейсу PS 752 "Міжнародних авіаліній України". Сполучені Штати продовжать уважно стежити за цим інцидентом і готові надати Україні всю можливу допомогу", - йдеться в заяві держсекретаря США Майка Помпео.

Рано вранці в середу літак Boeing-737 української авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, розбився орієнтовно після вильоту з тегеранського аеропорту імені імама Хомейні. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу, всі вони загинули. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що серед загиблих - 11 громадян України (серед них 9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН і Великої Британії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ