Події

США введуть додаткові економічні санкції проти Ірану, вивчать варіанти дій у відповідь на обстріл військових баз в Іраку

Президент США Дональд Трамп оголосив про рішення застосувати нові економічні санкції проти Ірану.

"США негайно введуть додаткові економічні санкції проти іранського режиму", - сказав він під час виступу в Білому домі. Трамп не уточнив у чому полягатимуть ці обмежувальні заходи.

Трамп додав, що його адміністрація одночасно з цим продовжить вивчати варіанти дій у відповідь після проведеного Іраном обстрілу баз в Іраку, у яких перебувають американські військові.

"Ці потужні санкції діятимуть доти, доки Іран не змінить своєї поведінки", - наголосив лідер США.

"Лише за останні місяці Іран захоплював судна в міжнародних водах, завдав неспровокований удар по Саудівській Аравії та збив два американських безпілотники", - заявив Трамп.

Країнам-учасницям угоди з Іраном з атому необхідно зрозуміти реалії та вийти з неї, заявив Трамп.

"Франції, Великій Британії, Німеччині, Росії, Китаю потрібно усвідомити реальність і вийти з того, що залишилося від угоди з атому, відомій як Спільний всеосяжний план дій (СВПД)", - заявив він.

Трамп вважає, що всі сторони, замість того щоб займатися СВПД, мають "працювати над новою угодою, яка зробить світ безпечнішим".

Трамп також заявив, що бачить необхідність у активнішій участі НАТО у вирішенні проблем Близького Сходу.

"Я попрошу НАТО значно більше брати участь у процесах на Близькому Сході", - завив він у середу в Білому домі, розповідаючи про те, як він збирається вирішувати кризу з Іраном.

У 2015 році Іран і "шістка" міжнародних посередників уклали угоду щодо іранської ядерної програми (СВПД), проте у 2018 році президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з угоди та відновленні економічних санкцій проти Тегерану. У зв'язку з цим Іран провів поетапне скорочення своїх зобов'язань за СВПД.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ