Події

У Чернівецькій області правоохоронці затримали двох чоловіків за вимагання у бізнесмена "боргу"

Співробітники поліції і Служби безпеки України в Чернівецькій області затримали двох зловмисників, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали від бізнесмена $70 тис., повідомляє прес-служба Нацполіції України.

"Правоохоронці з'ясували, що упродовж 2019 року 55-річний мешканець одного з районів Чернівецької області неодноразово вимагав у 35-річного місцевого підприємця $70 тис. неіснуючого боргу. Коли бізнесмен відмовився передавати кошти, зловмисник заручився підтримкою групи раніше судимих чоловіків", - йдеться в повідомленні.

Так, встановлено, що після чергової відмови сплати "боргу", правопорушники підпалили його автомобіль і погрозами вимагали передати їм зазначену суму коштів.

"У п'ятницю, 3 січня, підприємець передав здирникам частину суми – $5 тис. Одразу після передачі коштів, правоохоронці затримали замовника і одного з виконавців злочину в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - додали в поліції.

Крім того, під час затримання та проведення обшуків у приміщеннях зловмисників, правоохоронці вилучили вогнепальну і холодну зброю, боєприпаси та інші докази їх причетності до злочинної діяльності.

Наразі затримані поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Їх підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ