Події

Стан украй важких пацієнтів, які постраждали під час аварії літака під Алмати, стабілізувався

Медикам вдалося стабілізувати стан украй важких пацієнтів, які постраждали під час аварії літака під Алмати, повідомив віце-міністр охорони здоров'я республіки Камалжан Надиров.

"За минулу ніч вдалося стабілізувати стан украй важких пацієнтів. Сьогодні їх стан оцінюється як важкий, але стабільний. Це найголовніша перемога, якої нам вдалося досягти за минулу ніч", - сказав Надиров на брифінгу в суботу.

Він підкреслив, що всі постраждалі отримують повну медичну допомогу, загрози їхньому життю немає.

Зі свого боку, глава управління громадського здоров'я Алмати Тлеухан Абілдаєв повідомив, що станом на сьогоднішній день сім потерпілих перебувають у важкому стані, 42 - у стабільному, серед них дев'ять дітей.

Раніше повідомлялося, що в стаціонарах Алмати знаходяться 47 постраждалих, з них 8 - у вкрай важкому стані, 38 - середнього ступеня тяжкості, 1 - середнього ступеня ближче до задовільного стану.

Літак Fokker-100 авіакомпанії Bek Air повідомленням Алмати - Нур-Султан у п'ятницю вранці після вильоту з аеропорту втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав поблизу житлового сектора.

За даними Комітету з НС МВС Казахстану, загинули 12 осіб, зокрема командир повітряного судна Марат Муратбаєв, постраждали 67 осіб. Усього на борту літака знаходилися 93 пасажири і п'ять членів екіпажу.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ