Події

Кіберполіція викрила хакера, який продав дані 250 тис. користувачів грального сервісу

Правоохоронці викрили 22-річного жителя Чернівецької області за викрадення даних 250 тис. користувачів грального сервісу, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Працівники кіберполіції в Чернівецькій області спільно зі слідчими Чернівецької поліції при процесуальному керівництві Чернівецької місцевої прокуратури викрили в таких діях 22-річного жителя Чернівецької області. Як учасник тематичних хакерських форумів чоловік самостійно навчився основ створення шкідливих програмних засобів. Отримані знання почав практикувати для заробітку грошей", - зазначено в повідомленні.

Співробітники кіберполіції викрили таку злочинну схему: користувачеві грального сервісу в особисті повідомлення направлявся лист. У повідомленні зазначалося, що він виграв промо-код для отримання бонусів у грі, але для того, щоб його отримати, необхідно перейти за посиланням. Посилання перенаправляло користувача на фішинговий ресурс, попередньо створений зловмисником. Цей веб-сайт був ідентичний оригіналу, тільки частково відрізнялося доменне ім'я.

Так, для авторизації ресурс пропонував користувачеві ввести свій логін і пароль, а введені дані відразу завантажувалися на сервери зловмисника. В такий спосіб формувалися бази даних, які згодом продавалися за допомогою хакерських форумів. За даними поліції, хакеру вдалося заробити близько 250 млн грн.

"Кіберполіція провела обшук у його будинку. Вилучено комп'ютерну техніку, мобільний телефон і дві банківські картки, на які здійснювалися транзакції незаконно отриманих грошей. Під час попереднього огляду комп'ютерної техніки кіберполіцейські попередньо встановили, що постраждали понад 250 тис. користувачів мережі Інтернет", - ідеться в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361 КК України. Проводяться відповідні комп'ютерно-технічні експертизи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ