Події

У Києві здійснюють охорону хвойних насаджень та облаштовують 15 майданчиків для збору новорічних ялинок після свят

У Києві розпочато кампанію із запобігання самовільним порубкам ялинок у передноворічний період, а також облаштовано 15 пунктів прийому новорічних дерев у кожному районі столиці, повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.

"КО "Київзеленбуд" уже розпочало кампанію з попередження самовільних порубок ялинок у передноворічний період 2020 року. Також облаштовано 15 пунктів прийому новорічних дерев у кожному районі Києва", - повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

На території районних комунальних підприємств з утримання зелених насаджень і лісопаркових господарств уже підготовлено спеціальні місця для збору новорічних ялинок, які буде подрібнено на щепу для подальшого використання у виробничих потребах. Зокрема, отриману тріску планується використовувати для того, щоб мульчувати ґрунт (вкривати для захисту від пересихання) у лунках вічнозелених рослин, що ростуть у зелених господарствах і на території міста.

"Закликаємо киян запланувати не викидати ялинку на смітник, а знайти час і привезти своє новорічне дерево на утилізацію до одного з пунктів прийому, що розташований у кожному районі міста. Для того щоб усі встигли проявити свою екологічну свідомість, пункти прийому розпочнуть свою роботу вже із 2 січня 2019 року", - додав Мальований.

Спочатку 2019 року КО "Київзеленбуд" прийняло на утилізацію більше ніж 5 тис. ялинок.

Також чиновник додав, що розпочато кампанію із запобігання самовільним порубкам ялинок у передноворічний період 2020 року. Так, на території лісопаркових господарств, що входять до складу КО "Київзеленбуд", особливу увагу приділятимуть охороні хвойних насаджень молодшого класу віку, що примикають до автодоріг і залізничних шляхів.

Передбачено спільні рейди та патрулювання із залученням працівників Держекологічної інспекції та посадових осіб патрульної поліції. Крім того, працівники районних КП УЗН оброблятимуть дерева спеціальними речовинами, які в теплому приміщенні "розкриваються" різким неприємним запахом.

"Ці речовини нешкідливі для рослин, однак неприємні для людей", - додали в КМДА.

На сайті столичної мерії розміщено адреси пунктів прийому, контакти та години роботи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ