Події

Трамп переконаний, що залишиться при владі, незважаючи на імпічмент, оголошений Палатою представників

Президент США Дональд Трамп вважає, що Сенат американського конгресу не допустить відсторонення його від влади, і він залишиться на посту глави держави, йдеться в поширеній заяві Білого дому.

"Президент упевнений, що Сенат відновить порядок, справедливість і належну процедуру, які були проігноровані Палатою представників. Він готовий до наступних кроків і переконаний, що буде повністю виправданий", - підкреслюється в ньому.

Білий дім зазначив, що "президент Трамп буде продовжувати невпинно працювати над задоволенням потреб і пріоритетів американського народу, як він це робив з дня свого вступу на посаду".

Оголошений палатою представників імпічмент президенту Білий дім назвав "найбільш ганебним політичним епізодом в історії нації", зазначивши, що рішення було прийнято в умовах, коли "жоден республіканець" не проголосував за нього, коли "не було представлено жодного доказу" по суті обвинувачень на адресу Трампа.

У заяві йдеться, що "протягом усього фіктивного імпічменту демократів Палати представників президенту було відмовлено в фундаментальній справедливості та належній правовій процедурі відповідно до закону".

"Американський народ не можна обдурити такою ганебною поведінкою", - вважає Білий дім.

Як повідомлялося, члени палати представників США оголосили імпічмент президенту країни Дональда Трампа за обома пунктами обвинувачення.

Йдеться про зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Згідно з результатами голосування, за обидва пункти проголосували більше половини членів палати представників.

Дебати перед голосуванням у Палаті представників тривали більше шести годин.

Тепер очікується, що на початку 2020 року в Сенаті США вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

Більшість в сенаті США зараз належить республіканцям, тому, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ