Події

Boeing тимчасово зупинить збірку літаків 737 MAX

Американська корпорація Boeing Co. оголосила, що з січня тимчасово зупиняє виробництво своїх літаків 737 MAX через проблеми з отриманням дозволів на експлуатацію від регуляторів, повідомляє Associated Press.

Компанія уточнила, що призупиняє виробництво на своєму заводі в Рентоні, штат Вашингтон. Агентство зазначає, що на цьому заводі, розташованому неподалік від Сіетла, працюють близько 12 тисяч співробітників. У Boeing запевнили, що звільнення в зв'язку з тимчасовою зупинкою виробництва не плануються.

Терміни відновлення виробництва компанія не вказала, пообіцявши повідомити про це пізніше.

Раніше про плани Boeing Co. призупинити виробництво літаків 737 MAX повідомила з посиланням на джерела газета The Wall Street Journal. Після цього акції компанії до закриття торгів у понеділок упали на 14,67 долара (4,3%) - до 327 доларів.

Експлуатація літаків Boeing 737 MAX заборонена з березня цього року в усьому світі. Причиною стали дві авіакатастрофи цього лайнера в Індонезії та Ефіопії, жертвами яких стали 346 осіб.

У Boeing визнали, що катастрофи сталися після збою в роботі програмного забезпечення системи МCAS, яка регулює занадто гострий кут атаки (підйому носа літака) в польоті. Компанія в середині травня заявила, що повністю оновила ПЗ.

Після цього Федеральне управління цивільної авіації США виявило нову проблему в Boeing 737 MAX. Вона пов'язана з обробкою даних бортовим комп'ютером і впливала на здатність пілотів швидко і легко вирішувати проблему догляду стабілізатора.

Крім того, восени низка авіакомпаній виявили мікротріщини в місцях стикування крила з фюзеляжем літаків Boeing-737 NG. Ця модель - попередниця 737 MAX.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ