Події

Акція "Червоні лінії для Зеленського" на майдані Незалежності в Києві завершилася

На майдані Незалежності у Києві завершилася акція "Червоні лінії для Зеленського", спрямована на застереження президента Володимира Зеленського від переходу "червоних ліній", тобто від здачі національних інтересів на переговорах у "нормандському форматі" у Парижі 9 грудня і прямих переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 15:20 акція, що почалася о 13:00, дійшла кінця. На піку акції на головній площі української столиці обралось близько 7-8 тисяч осіб.

Учасники тримали в руках прапори України, партійні прапори, а також плакати з написами: "червоні лінії для Зе!", "Ніяких компромісів"," Я не хочу в Союз", "Путін буде в суді", "Поверни не унітази - поверни Крим".

Мітинг пройшов спокійно, без провокацій і зіткнень.

Під час акції зі сцени виступали представники різних політичних сил, зокрема депутати від фракції "Європейська солідарність" Андрій Парубій і Петро Порошенко, депутат від "Голосу" Інна Совсун, лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок.

Крім того, акцію підтримали і виступили зі сцени співак Дмитро Павличко, музиканти Хома (група "Мандри"), Журавель ("OtVinta!"), Олександр Положинський ("Тартак") та деякі інші громадські діячі. Акція завершилася виконанням гімну України.

Заявлена мета акції - застерегти Зеленського про неприпустимість переходу "червоних ліній" на переговорах у Парижі 9 грудня, оголошених 3 грудня трьома фракціями парламенту. Серед вимог – недопущення федералізації і будь-яких компромісів з унітарного облаштування держави, компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу, жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, до виконання умов гарантування безпеки і деокупації. Також від глави держави вимагають не допустити компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну, а також припинення міжнародних судових процесів проти РФ.

Організаторами акції є: партії "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина", "Свобода", Рух Опору Капітуляції, Українська Добровольча Армія, "Демократична сокира", ГО "Солідарна справа громад".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ