Події

СБУ блокувала діяльність підконтрольного ФСБ РФ хакерського угруповання

Служба безпеки України в Дніпропетровській області блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для здійснення кібератак на українські державні органи.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що група місцевих жителів розробляла на замовлення російських кураторів програмне забезпечення для ураження комп'ютерів та отримання прихованого віддаленого доступу до інформації, що зберігається на них", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Правоохоронці також встановили, що учасники хакерського угруповання причетні до масштабної кібератаки на обласні державні адміністрації, яка відбулася в липні 2019 року.

"Зловмисники здійснювали масштабні розсилки електронних листів із комп'ютерними вірусами. Проведення акції кібершпигунства збіглося з призначенням нових керівників обласних адміністрацій та підготовкою до проведення виборів до Верховної Ради. Спеціалісти СБУ тоді блокували цю спробу хакерської атаки", - йдеться в повідомленні.

Так, слідчі спецслужби оголосили про підозру одному з учасників хакерського угруповання за ст. 359 Кримінального кодексу України.

Матеріали документування злочину направлено до суду. Нині вживають заходів щодо встановлення всіх учасників хакерського угруповання та їхніх кураторів із РФ.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ