Події

Екс-главі слідчого управління Генпрокуратури Щербині повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили про підозру колишньому начальнику Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Ігорю Щербині, повідомляє прес-служба НАБУ.

"3 грудня 2019 року детективи Національного бюро за погодженням прокурорів САП повідомили екс-начальнику Головного слідчого управління ГПУ і підприємцю в сфері будівництва, викритим в отриманні $ 75тис. неправомірної вигоди, про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч .2 ст.15, ч.4 ст.27, ч.4 ст.369 КК України ", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, колишній чиновник ГПУ за посередництва підприємця в сфері будівництва вимагав від однієї зі столичних компаній-забудовника $ 150 тис. неправомірної вигоди нібито для подальшої передачі директору Державного бюро розслідувань.

Так, директор ДБР в обмін на гроші нібито повинен був забезпечити закриття кримінального провадження, яке розслідує територіальне управління цього органу щодо дій згаданої компанії.

"Чоловіків затримали після отримання ними першого траншу $ 75 тис. з обумовлених $ 150 тис", - додали в НАБУ.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з листопада 2019 року.

Раніше з посиланням на джерело повідомлялося про те, що Національне антикорупційне бюро України проводить обшуки в зв'язку з можливими зловживаннями в Державному бюро розслідувань.

Обшуки, зокрема, проводилися за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини.

Крім того, на причетність до можливого скоєння даного злочину перевіряється директор ДБР Роман Труба.

3 грудня президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність "перезавантажити" керівництво ДБР.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ