Події

Рада цього тижня може обрати головою парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Ясько

Верховна Рада може обрати Єлизавету Ясько головою комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва вже цього пленарного тижня, прогнозує перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Є пропозиція, щоб головою комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва була Єлизавета Ясько і, відповідно, ми зараз будемо готувати проект постанови, спрямовувати в регламентний комітет. У середу - засідання регламентного комітету ... Якщо в середу ми його приймемо (на регламентному комітеті - ІФ), то в четвер-п'ятницю в залі він буде. Цього тижня є потенціал (обрати Ясько главою комітету - ІФ)", - сказав Корнієнко журналістам після засідання фракції "Слуга народу" в понеділок увечері в Києві.

Як повідомлялося, 1 листопада парламентські фракції "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" порушили питання про доцільність перебування народного депутата фракції "Слуга народу" Богдана Яременка на посаді глави комітету з питань зовнішньої політики.

До цього в ЗМІ було опубліковано фотолистування Яременка в смартфоні з секс-працівницею, яке він вів під час засідання в парламенті. Депутат потім стверджував, що листування сфабриковане і проводилося свідомо для провокації проти журналістів, однак пізніше вибачився за свій вчинок у Facebook.

12 листопада голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у фракції п'ять кандидатів на посаду голови парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва замість Богдана Яременка.

"У нас буде праймеріз, у нас п'ять кандидатів, я всіх не пам'ятаю", - сказав Арахамія журналістам після закінчення засідання фракції ввечері в понеділок у Києві.

Він повідомив, що серед кандидатів на посаду глави комітету Єлизавета Ясько, Святослав Юраш, Вадим Галайчук.

Ясько очолює постійну делегацію Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ