Події

Поліцейські затримали двох молодих людей, які стріляли по автомобілю депутата в центрі Києва і вбили його трирічного сина, а також знайшли зброю

Правоохоронці під час оперативних заходів затримали двох молодих людей 18 і 19 років, обґрунтовано підозрюваних у причетності до обстрілу автомобіля Range Rover у центрі Києва у неділю ввечері, внаслідок чого загинув трирічний син депутата Київської облради В'ячеслава Соболєва, а також знайшли зброю, з якої було здійснено постріли.

"Наші фахівці, наші слідчі й оперативники знайшли зброю, з якої було скоєно це вбивство", - сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу в Києві в понеділок.

У свою чергу начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко повідомив, що постріл було зроблено з карабіна калібру 7,62.

Крім того, за словами Клименка, правоохоронці визначили, з якої будівлі стріляли злочинці.

"Після того як ми встановили траєкторію польоту кулі, ми змогли визначитися, приблизно, з якої будівлі велася стрілянина, і після цього вийшли на виконавців злочину", - зазначив він.

У свою чергу Крищенко повідомив, що затримано двох підозрюваних - "молодих людей 18 і 19 років", і вони не є жителями Києва.

За його словами, процесуально, підозру затриманим правоохоронці ще не пред'явили.

Клименко розповів, що правоохоронці розглядають як основні версії скоєння злочину - побутові проблеми, господарську та професійну діяльність Соболєва.

Начальник столичного главку також додав: "одна з версій, що причина пострілу - фінансово-економічна діяльність батька".

При цьому він зазначив, що "наразі не проводиться перевірка на зв'язок потерпілого з терористами", а відразу після скоєння злочину Соболєву було надано поліцейський супровід.

Як повідомлялося, увечері 1 грудня невідомі в центрі Києва відкрили вогонь по автомобілю Range Rover, в якому в цей час перебували ресторатор і депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв та його малолітній син. Від отриманих поранень дитина померла в машині "швидкої допомоги".

У Києві було введено спеціальну поліцейську операцію для пошуку зловмисника, який стріляв у автомобіль.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ