Події

Винні в неналежному стані Харківської дитячої інфекційної лікарні мають бути притягнуті до відповідальності

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер обурений станом обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

"Це не кадри з фільмів 90-х. Так виглядає будівля обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні сьогодні. У таких жахливих умовах не те, що лікуватися - перебувати неможливо", - написав Кучер на своїй сторінці в Facebook під фотографіями корпусу і невідремонтованих відділень лікарні.

"За цю ситуацію відповідає не тільки головний лікар, а більшою мірою керівництво Департаменту охорони здоров'я. Буду робити висновки", - додав він.

Як повідомляє прес-служба ХОДА, під час відвідин лікарні Кучер зажадав, щоб її директор Дмитро Кухар і заступник директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук пояснили, чому заклад перебуває в такому стані.

Кухар послався на недостатнє фінансування. Бондарчук повідомив, що це питання неодноразово обговорювалося в облраді, але можливості виділити необхідну суму не було.

Кучер зажадав, щоб керівництво лікарні та департамент охорони здоров'я ХОДА надали йому всю свою переписку з цього приводу.

"Ця проблема виникла не вчора, не позавчора і навіть не рік-два назад. За кожною такою проблемою є конкретна особа, яка має нести відповідальність. Відповідно до закону ми відреагуємо на все те, що тут відбувалося. Я вважаю, що такі особи повинні бути притягнуті до відповідальності - будь то керівник департаменту охорони здоров'я або головний лікар", - сказав Кучер.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ