Події

Військові підбили підсумки діяльності ЗС України в 2019 році

На базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підведені підсумки діяльності ЗС України в 2019 році, повідомили в прес-службі Генштабу ЗСУ.

"Під час заходу офіцери і генерали підвели підсумки діяльності Української армії в 2019 році, а також визначили завдання на наступний рік. Зокрема, генерал-лейтенант Руслан Хомчак зазначив, що 2020 й рік - рік професійного сержанта ЗС України, а бойова підготовка - один із пріоритетних напрямів діяльності на 2020 рік. Підготовка підрозділів до наступальних дій повинна займати до 70% навчального часу", - цитує прес-служба начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака на сторінці відомства в Фейсбук у п'ятницю.

Основні напрями діяльності військових були розглянуті під час роботи секцій на об'єктах навчально-матеріальної бази Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

На цих заняттях учасники мали можливість ознайомитися з новітніми методиками снайперської підготовки і контрснайперської боротьби, організації тилового забезпечення військ у зимових умовах.

Також були продемонстровані методики підготовки частин і підрозділів до ведення наступальних дій на підготовлену оборону противника в умовах урбанізованої місцевості, продемонстровані переваги підготовки військ із залученням підрозділів імітації сил противника (OPFOR) та інше.

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів Генштабу і органів військового управління ЗСУ, командири військових частин, представники військових наукових установ, навчальних закладів. У заході також взяли участь заступник міністра оборони Аліна Фролова і окремі представники Міністерства оборони України.

У ході підбиття підсумків діяльності за 2019р були проаналізовані результати виконання завдань в районі проведення операції об'єднаних сил, організація бойової підготовки військових частин і підрозділів, стан дисципліни і правопорядку в армії і правового захисту військовослужбовців, розглянуто стан і перспективи квартирно-експлуатаційного забезпечення, розвиток професійного сержантського корпусу, взаємодія ЗС України з громадськістю та подальша імплементація стандартів НАТО на шляху євроатлантичної інтеграції України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ