Події

Денісова занепокоєна інформацією про порушення трудового права українців у Чехії

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі зі своєю чеської колегою Хеленою Валковою висловила занепокоєння щодо інформації про порушення трудового права громадян України.

"Висловила занепокоєння, викликане інформацією про порушення прав наших громадян з боку недобросовісних роботодавців і посередників, факти порушення щодо українців трудового права, недостойних умов проживання тощо", - написала Денісова на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю ввечері.

Крім того, сторони обговорили ситуацію навколо порушення прав українців на тимчасово окупованій частині українського Донбасу та про наслідки воєнного конфлікту для дітей, які проживають там.

Чеський омбудсмен, у свою чергу, зазначила, що вона є головою комісії з прав національних меншин, а питання української національної меншини є пріоритетним у її діяльності на наступний рік.

"Заручилася підтримкою пані Хелени щодо посилення нашої співпраці в напрямі захисту прав громадян України з числа трудових мігрантів", - зазначила Денісова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ