Події

Затримано двох керівників виправних колоній, що продавали продукти харчування

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Полтаві затримали двох заступників керівників держустанов Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, розташованих у Харківській області, під час збуту продуктів харчування, придбаних для засуджених.

Як повідомляється на сайті ДБР, за попередньою інформацією, чиновники списували продукти харчування для засуджених, закуплені Міністерством юстиції, і продавали їх оптовими партіями з території виправних колоній Харкова. За два місяці протиправної діяльності задокументовано розкрадання і продаж продуктів харчування посадовими особами на суму понад 500 тис. грн.

"Під час спроби виїзду з території однієї з колоній двох мікроавтобусів з продуктами, вилучено близько трьох тонн замороженого м'яса та риби", - йдеться в повідомленні.

Затримано двох чиновників і посередника, їм повідомлено про підозру в зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України). У разі доказу провини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід - управління Служби безпеки України в Харківській області.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ