Події

На парламентських виборах у Великій Британії консерватори можуть отримати впевнену більшість

Британські консерватори на позачергових виборах у грудні можуть отримати 366 місць, тобто більшість у новому складі парламенту - такі дані опитування громадської думки опублікувало в середу британське видання The Sun.

При цьому лейбористам, ліберал-демократам, Шотландській національній партії, валлійській "Плайд Кимру" і зеленим загалом може дістатися 265 місць.

Видання зазначає, що така розстановка сил набуває актуальності після того, як партія Brexit відмовилася від участі в цих виборах.

"Перший після відмови партії Brexit (від участі у виборах) аналіз розстановки місць вказав на те, що торі (консерватори) отримують 73,3% голосів виборців, що проголосували б в іншому разі за партію Brexit, яка більше не має свого кандидата на виборах" , - пише Sun.

У Великій Британії 12 грудня призначили вибори до парламенту, які ініціював прем'єр Борис Джонсон. Він сподівається, що новий склад парламенту підтримає угоду про Brexit. Раніше депутати відкидали угоди з Брюсселем, укладені попередницею Джонсона Терезою Мей, а також самим Джонсоном.

Джонсон домагався, щоб Велика Британія залишила ЄС 31 жовтня, навіть якщо до цього моменту сторони не зможуть досягти угоди за процедурою "розлучення" і подальших відносин. Британський парламент виступив проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зобов'язавши Джонсона просити про відтермінування Brexit. У результаті тепер Brexit заплановано на 31 січня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ