Події

Україна виконала всі домовленості для проведення переговорів "нормандської четвірки" - прес-секретар Кучми

Напередодні зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна, Росія), запланованої на 9 грудня, українська сторона виконала всі взяті на себе зобов'язання, повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Україна виконала домовленості лідерів країн Нормандської четвірки, яких було досягнуто у жовтні 2016 року. Зокрема, йдеться про розведення сил та засобів на ділянках в районі н.п. Золоте, Петрівське, Станиця Луганська; зведення мосту біля КПВВ у Станиці Луганській; вирішення питання водопостачання в Луганській області", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

Водночас вона зазначила, що зі сторони ОРДЛО не надано допуск представникам Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) до утримуваних осіб, немає безперешкодного доступу СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, не підконтрольної Україні, зокрема до ділянки російсько-українського кордону, а також не створено умови для роботи КПВВ "Золоте".

"Особливо гострою залишається проблема звільнення утримуваних осіб", - зазначено в повідомленні.

Отже, Україна напередодні "нормандського саміту" виконала взяті на себе зобов'язання, виконання яких перебувало на особистому контролі президента України Володимира Зеленського.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ