Події

Юридичний комітет Палати представників вивчить питання щодо імпічменту Трампу

Юридичний комітет Палати представників Конгресу США 4 грудня проведе слухання за участі експертів з конституційного права про правові підстави імпічменту щодо президента США Дональда Трампа, повідомляє у вівторок видання The Hill.

"Наше першочергове завдання - визначити рамки (розслідування - ІФ), реагуючи на серйозні підозри проти президента Трампа в зв'язку з такою, що підлягає процесу імпічменту протиправною поведінкою (президента - ІФ)", - наводить видання слова із заяви голови комітету Джерольда Надлера.

The Hill уточнює, що слухання відбудуться після того, як комітет з розвідки Палати представників переправить в юридичний комітет меморандум з висновками, отриманими конгресменами за підсумками семи публічних слухань, а також низки слухань у закритому режимі.

Крім того, Надлер направив в Білий дім лист з пропозицією Трампу і його адвокату Руді Джуліані відвідати слухання.

"Я також написав президенту Трампу, щоб нагадати йому: правила комітету, що мають відношення до розслідування в рамках імпічменту, дозволяють президенту бути присутнім на слуханнях, а його юристу - задавати питання свідкам", - зазначив Надлер.

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався в ході телефонної розмови 25 липня переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ