Події

Нинішня Харківська обладміністрація ігнорує ініціативи президента

Голова комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону та міжнародної співпраці Харківської області, екс-голова Харківської облдержадміністрації (ОДА) Юлія Світлична розкритикувала проект програми соціально-економічного розвитку області на 2020 рік.

"Розглянули і програму соціально-економічного розвитку на 2020 рік. Виявилася дивна річ - діюча облдержадміністрація повністю ігнорує ініціативи діючого президента. Позиції та норми обох указів Володимира Зеленського, від 8.11.2019 р. та 30.09.2019 р., які визначають орієнтири і напрямки реформування державної політики в економічній та соціальній сферах, до цього часу в обласній програмі не враховані жодним чином", - написала Світлична на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

"До речі, вважаю ці укази досить раціональними, чітке виконання яких дозволить наблизити людей до їхніх очікувань. Тому, безумовно, комісія доручила ОДА внести зміни до програми та врахувати у ній положення президентських указів, розробити заходи їх реалізації та показники виконання в Харківській області", - додала вона.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, коментуючи заяву Світличної, дав зрозуміти, що вважає її звинувачення безпідставними.

"За всіма напрямами і за всіма завданнями, які поставив президент, ми працюємо, намагаємося їх реалізувати", - сказав Кучер, відповідаючи на запитання журналістів.

Він також нагадав, що був призначений на посаду нещодавно.

"Ви ж знаєте, скільки я тут працюю. Поставте запитання пані Світличній, хто формував цей проект бюджету, зокрема соціальний розвиток. Поставте їй це запитання, нехай відповість", сказав Кучер.

Як повідомлялося, 6 листопада президент Володимир Зеленський представив Олексія Кучера як голову Харківської ОДА. Раніше цю посаду обіймала Юлія Світлична.

Після звільнення Світличної двоє її заступників перестали працювати в ХОДА. Анатолій Бабічев звільнився, а Вадима Данієляна було призначено за переведенням радником секретаря РНБО. Троє інших заступників продовжують виконувати обов'язки, хоча також написали заяви про звільнення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ