Події

Бойовики шість разів порушили режим тиші на Донбасі з опівночі

Незаконні збройні формування шість разів обстріляли позиції підрозділів об'єднаних сил на сході України з початку цієї доби.

"Втрат унаслідок обстрілів серед особового складу об'єднаних сил не було", - йдеться у зведенні, розміщеному на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у вівторок.

Бойовики відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Чотири обстріли припали на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", ще два - на район відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ".

При цьому в штабі ООС зазначають, що бойовики продовжують вести провокаційні обстріли у безпосередній близькості від меж ділянки розведення №3 біля сіл Богданівки та Петрівського Волноваського району Донецької області. "Спровокувавши вогонь у відповідь, вони сподіваються на те, що наші захисники влучать по ділянці розведення №3 "Петрівське". Усі ці дії з боку збройних формувань РФ відбуваються напередодні зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську", - йдеться в повідомленні.

На ділянці розведення №1 біля смт Станиці Луганської Луганської області, на контрольному пункті в'їзду-виїзду КПВВ і біля мосту, працюють співробітники Червоного Хреста з надання допомоги населенню. Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України здійснила технічне обстеження ділянок місцевості обабіч дороги в районі лісосмуги та моста. Попередньо узгоджено дату розбирання тимчасового мостового переходу - на початок грудня.

На ділянці розведення №2, у районі м. Золотого Луганської області, о 12:00 26 листопада розпочалася верифікація Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ результатів виконаних зобов'язань із розведення сил та засобів. Загалом співробітники ДСНС України обстежили 43,52 гектара території, вилучили 79 вибухонебезпечних предметів, демонтували шість бліндажів і три допоміжні споруди.

На ділянці розведення №3 біля Богданівки ДСНС розібрала дві допоміжні споруди. Вилучено чотири вибухонебезпечні предмети.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ