Події

Російські спецслужби намагалися завербувати полковника запасу ЗСУ

У Запорізькій області контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу вербування полковника запасу Збройних сил України спецслужбами РФ, повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідка СБУ встановила, що колишній військовослужбовець, полковник запасу Збройних сил України, під час поїздки до рідних, які живуть на тимчасово анексованій території АР Крим, потрапив у поле зору представників ФСБ РФ", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що представники ФСБ РФ змусили українця дати згоду на конфіденційну співпрацю із спецслужбою РФ. Так, за задумом кураторів, колишній військовослужбовець мав збирати відомості військового характеру щодо обороноздатності й бойової готовності військових частин, розташованих на території Запорізької області.

"Повернувшись додому, чоловік усвідомив протиправність і негативні наслідки такої співпраці й звернувся до Служби безпеки України, де детально розповів про обставини вербування і відпрацювання розвідувальних завдань", - зазначили в СБУ.

З огляду на це і те, що полковник запасу ЗСУ не виконав жодного завдання спецслужби РФ, суд звільнив його від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ