Події

Кількість затриманих біля парламенту Грузії досягла 28 людей

МВС Грузії повідомляє про затримання 28 учасників акції протесту перед будівлею парламенту в Тбілісі і трьох постраждалих.

"Постраждалим була надана відповідна допомога в медичних установах", - сказано в поширеній у вівторок уранці заяві МВС.

За даними відомства, учасники акції затримані за непокору законним вимогам співробітників правоохоронних органів і дрібне хуліганство.

Раніше у вівторок грузинський журналіст і політик Заал Удумашвілі сказав, що кількість затриманих поблизу будівлі грузинського парламенту склала 20 осіб.

Також повідомлялося, що поліція у вівторок на світанку застосувала водомети, щоб відтіснити учасників акції опозиції від входів в будівлю парламенту, перед якими з вечора понеділка, 25 листопада, був влаштований пікет.

Грузинські опозиціонери в бесідах з журналістами заявили, що кілька учасників акції отримали травми і обмороження через застосування поліцією водомета.

У МВС заявляють, що попередили організаторів акції і її учасників про застосування сили у разі, якщо вони не звільнять від бар'єрів входи до парламенту, а також проїжджу частину. У відомстві зазначають, що при цьому їм надали розумні терміни на виконання цієї вимоги, але учасники акції проігнорували попередження. У відомстві підкреслили, що поліція діяла в рамках закону.

Грузинська опозиція проводить акції протесту з 14 листопада, коли в парламенті провалився законопроект щодо проведення в 2020 році виборів за пропорційною системою.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ