Події

Зеленський повідомив про відкриття раніше терміну мосту в Станиці Луганській

Президент України Володимир Зеленський повідомив про відкриття раніше терміну відновленого після руйнування через обстріли мосту в Станиці Луганській.

"Ми відкрили обіцяний міст у Станиці Луганській. На кілька днів раніше від запланованої дати, адже він уже сьогодні повністю готовий. Навіщо чекати? Перемовини про це тривали так довго, що в якусь мить домовленість здавалася дивом. Нам вдалося це зробити. Щоразу, як приїжджав, мосту люди просили найбільше. Одразу випереджаю маніпуляції: танк проїхати не зможе – міст надто вузький для цього. Зате ним може легко проїхати швидка, можна перевезти продукти, не треба надважких зусиль, щоб просто перейти з одного боку на інший", - написав він на своїй сторінці у Facebook після відвідування в середу Станиці Луганської.

Як повідомлялося, Зеленський 2 вересня оголосив про початок відновлення зруйнованого мосту в Станиці Луганській, після того як було розібрано блокпост на непідконтрольній українським військовим частині переправи.

Відновлення мосту є частиною міжнародних зобов'язань України для поліпшення гуманітарної ситуації на лінії розмежування.

Згідно з графіком, до 11 жовтня 2019 року планувалося встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада - відкрити основний міст.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ