Події

Заступник голови Харківської облради причетний до лобіювання інтересів групи, що створила фіктивні підприємства і перемагала на тендерах

Співробітники Національної поліції України викрили групу осіб, які в 2018-2019 роках створили на території Харкова, Харківської та інших областей фіктивні підприємства, щоб використовувати їх реквізити та рахунки в злочинних схемах.

"Встановлено, що один із заступників керівника Харківської обласної ради причетний до лобіювання інтересів злочинної групи, яка, використовуючи комунальні підприємства все тієї ж Харківської обласної ради та різних підрозділів Харківської ОДА, отримувала перемоги в тендерах і закупівлях підконтрольними суб'єктами господарювання", - повідомляє управління комунікацій Нацполіції України.

Зараз працівники поліції проводять обшуки за адресами реєстрації підконтрольних суб'єктів господарювання та фактичного знаходження членів групи.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 2 ст. 205-1 (підробка документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб - підприємців) КК України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ