Події

Посадові особи "Львівської залізниці" майнили криптовалюту на техніці УЗ

Департамент безпеки АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) разом із правоохоронцями виявили майнінгову ферму криптовалюти (біткойнів), яка працювала на електроенергії компанії.

Як повідомила прес-служба УЗ із посиланням на директора департаменту економічної та інформаційної безпеки "Укрзалізниці" Олега Назарука, організували майнінгову ферму посадові особи підрозділу компанії "Львівська залізниця".

"Під час огляду приміщення, де розташовувалася так звана ферма, виявлено понад сто одиниць комп'ютерного обладнання, що здійснює генерування біткойнів. Зазначену техніку було підключено до електромережі "Укрзалізниці". Орієнтовна сума збитків із початку року - 1 млн грн", - наводить прес-служба слова Назарука.

Матеріали перевірки направлено до Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Тернопільській області. За фактом відкрито кримінальне провадження.

Як уточнила УЗ, наразі, відповідно до закону України "Про Національний банк України", випуск і обіг криптовалюти на території України заборонено. Орієнтовна вартість одного біткойна - понад 207 тис. грн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ