Події

Загороднюк вважає рішення у справі Марченка необ'єктивним

Рішення суду про арешт офіцера Збройних Сил України Дмитра Марченка є необ'єктивним, вважає міністр оборони України Андрій Загороднюк.

"Дуже важко погодитися з таким рішенням. Звичайно, ми всі чекаємо рішення справи по суті. Але наскільки ми знаємо, наскільки ми спілкувалися з нашими юристами, під варту беруть тоді, коли є ризик, що людина буде або продовжуватиме протиправну діяльність, або завдасть шкоди суспільству під час розслідування. Все, що ми знаємо про Дмитра - це те, що він не здатний ні на те, ні на інше ... Об'єктивно кажучи, нам здається, що це необ'єктивне рішення", - сказав він в ефірі "Армія FM" у вівторок.

За його словами, за Марченка ручалися депутати, герої України, він не переховувався від слідства і приходив на всі допити.

Водночас він сказав, що правопорушення в Збройних Силах, дійсно відбуваються, існує корупція, з якою ведеться боротьба.

"Але, одночасно, ми, як цивілізована країна, повинні поважати право людини на те, що вона є невинуватою доти, доки її вину не буде встановлено. Це перше. А по-друге, запобіжні заходи повинні бути адекватними ситуації. В цьому випадку ми дійсно трохи (або не трохи) здивовані цим рішенням і сподіваємося, що його (Марченка - ІФ) адвокати подадуть належну апеляцію", - резюмував Загороднюк.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва в понеділок заарештував на 60 днів з правом внесення застави в 76 млн грн начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитра Марченка. Його підозрюють у закупівлі неякісного майна за завищеною ціною для Збройних Сил України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ