Події

Бізнес-асоціації стурбовані тим, що відбувається навколо голови правління Райффайзен Банку Аваль

Союз українських підприємців, Європейська бізнес асоціація, Американська торгова палата в Україні, Форум провідних міжнародних фінансових установ глибоко стурбовані останніми подіями навколо голови правління Райффайзен Банк Аваль (Київ) і екс-першого заступника голови Національного банку Олександра Писарука.

"Бізнес-громадськість закликає відповідальні органи державної влади належним чином відреагувати на такі випадки, керуючись принципами справедливості, рівності і захищеності всіх громадян, незалежно від їх посад і політичних поглядів", - зазначили асоціації в спільній заяві.

Дотримання цих принципів має велике значення для укладення додаткових інвестиційних і кредитних ресурсів в Україні, відповідно до амбітних економічних цілей уряду і взятим на себе зобов'язанням президента захищати кожного інвестора, підкреслюється в повідомленні.

Як повідомлялося, детективи НАБУ за погодженням прокурорів САП 11-12 листопада повідомили про підозру екс-першого заступника глави Нацбанку Писарука, члена Ради НБУ Миколу Каленського, екс-директора гендепартаменту банківського нагляду НБУ Аллу Шульгу в заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку VAB Банку сумою 1,2 млрд грн.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ