Події

У штабі ООС підтверджують початок процесу розведення сил і засобів в районі н.п. Богданівка й Петрівське на Донеччині

Українська сторона сигнальними ракетами підтвердила готовність до дзеркального розведення сил на ділянці "Петрівське" в зоні проведення Операції об'єднаних сил, за інформацією СММ ОБСЄ незаконні збройні формування "ДНР" о 12.00 теж подали відповідний сигнал після чого почався процес розведення.

"Сьогодні, 9 листопада, о 12 00, в районі н.п. Богданівка та Петрівське Донецької області розпочався практичний етап процесу розведення сил і засобів", - йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру ООС у соцмережі Фейсбук у суботу.

У прес-центрі розповіли про процес, який передбачав початок розведення: "12.00 -12.01 - білий сигнал ракети з обох сторін, підтвердив готовність. 12.10 - повторний сигнал зеленою ракетою НЗФ РФ. 12.15 - повторний сигнал зеленою ракетою української сторони. 12.20 - практичне розведення сил і засобів розпочато. Сигнали ракет були підтверджені СММ ОБСЄ і нашими спостережними постами на передовій".

За інформацією української сторони, з ділянки розведення №3 відведенню підлягають 42 військовослужбовці Збройних сил України, три бойових броньованих машини та 48 одиниць стрілецької зброї.

"Сили ООС відходять на 1 км і займають нові, заздалегідь обладнані позиції. Процес відведення верифікується представниками СММ ОБСЄ та нашими військовослужбовцями з СЦКК ... розведення особового складу та озброєння відбуватиметься протягом трьох днів", - йдеться у повідомленні.

Потім, розповіли у прес-центрі ООС, відбуватиметься пошук і знищення мінно-вибухових загороджень, демонтаж фортифікаційних споруд та інших об'єктів військового призначення в межах певної ділянки.

"На 29 добу українська сторона інформує про те, що всі заходи проведені і вже наступного дня представники СММ ОБСЄ проводять верифікацію виконаних заходів. Нагадуємо - процес розведення проходить дзеркально з обох сторін", - наголосили в прес-центрі операції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ