Події

Чиновники Держекоінспекції затримані в Харківській області на хабарі

Співробітники Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили двох начальників відділів Держекоінспекції в Харківській області, які вимагали переписати на довірених осіб 50 га земель держпідприємства, яке готується до приватизації.

"Оперативники спецслужби встановили, що два начальники відділів інспекції вимагали неправомірну вигоду з директора аграрного держпідприємства за підписання позитивного акту перевірки. Чиновники штучно збільшили кількість виявлених порушень. Погрожуючи багатомільйонними штрафами, вони вимагали розпаювати і переписати на довірених осіб землі держкомбінату, який готується до приватизації", - повідомляє прес-центр СБУ.

Через неможливість оформити угоду з землею чиновники Держекоінспекції погодилися "стримати" свої вимоги до 250 тис.грн. Правоохоронці затримали обох чиновників в центрі Харкова при отриманні усієї суми хабара.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії. Вирішується питання про оголошення затриманим підозри у вчиненні злочину.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ