Події

У Львові на тиждень заборонили катати людей у каретах

Влада Львова ухвалила рішення призупинити на один тиждень діяльність двох компаній, що надають послуги катання в екіпажах.

Як повідомив у понеділок на брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, таке рішення ухвалено для вивчення всіх обставин, пов'язаних із суботнім інцидентом, коли сполохані феєрверком коні в'їхали в лавку, на якій сиділа 15-річна дівчина.

"Сьогодні міська комісія з контролю туристичного навантаження провела засідання і прийняла рішення призупинити на один тиждень діяльність двох компаній, які катають людей у каретах у центрі міста", - сказав журналістам Москаленко.

За його словами, фахівці виїдуть у місця, де коней утримували, й перевірять, як за ними доглядають. Також влада проведе круглі столи з усіма зацікавленими сторонами.

Москаленко також повідомив, що травмовану дівчину прооперували, її стан сьогодні вранці був стабільним із позитивною динамікою. Також, за словами заступника мера Львова, травм дістав і кучер карети. Пораненого коня, за словами Москаленка, приспали у зв'язку з отриманими травмами обох ніг.

Також влада міста передала до поліції відео, на якому зафіксовано момент, коли невідомі запускають феєрверки біля карети з кіньми.

Як повідомлялося, увечері 2 листопада невідомі влаштували феєрверк у центрі міста біля пам'ятника Шевченку. Звуки та спалахи налякали коней, запряжених у карету, що стояла неподалік.

За даними поліції, коні понеслися в бік людей, які гуляли на центральній алеї проспекту Свободи. Щоб уникнути жертв, кучер направив карету вбік, і коні врізалися в дерев'яну лаву, на якій сиділа 15-річна дівчина. В дівчини діагностували відкритий перелом і доправили до лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 291 КК України (порушення чинних правил на транспорті).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ