Події

Дзеркальний етап розведення сил на ділянці №2 у районі н.п. Золоте-4 завершився - прес-центр ООС

У п'ятницю, 1 листопада, в Луганській області на дільниці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 завершився етап розведення сил і засобів з обох сторін, повідомляють у прес-центрі Операції об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

"Завершився етап розведення сил і засобів з обох сторін (дзеркально) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Представники СММ (Спеціальної моніторингової місії - ІФ) ОБСЄ, зокрема з використанням БПЛА, виконали верифікацію проведених нами заходів", - ідеться у вечірньому зведенні прес-центру, оприлюдненому на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

При цьому в прес-центрі ООС наголошують, що в разі загрози - життю та здоров'ю, захоплення територій чи проникнення ворожих розвідувально-диверсійних груп військовослужбовці об'єднаних сил дають адекватну відповідь, відкриваючи вогонь по противнику.

Як повідомлялося, 29 жовтня опівдні в зоні проведення Операції об'єднаних сил (ООС) на ділянці №2 у районі населеного пункту Золоте-4 (селище в складі м. Золоте) розпочався процес розведення з обох сторін (дзеркально) сил і засобів. Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України Мартін Зайдік підтвердив початок розведення. Станом на 31 жовтня 21 український військовослужбовець перемістився на нові позиції.

Також 29 жовтня на переговорах у Мінську вдалося узгодити дату розведення сил і засобів у с. Петрівське в Донецькій області. Пізніше президент України Володимир Зеленський заявив, що розведення сил і засобів від лінії зіткнення в районі Петрівського має розпочатися 4 листопада.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ