Події

Справу обвинувачуваного в нападі на посольство РФ Миколи Рудьковського розгляне суд у Москві

Московський міський суд розгляне справу колишнього депутата Верховної Ради України Миколи Рудьковського, який брав участь у нальоті на посольство Росії в Києві у 2014 році, повідомили "Інтерфаксу" в Генеральній прокуратурі РФ.

"Заступник генерального прокурора затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі стосовно громадянина України Миколи Рудьковського. Його обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 360 КК РФ (участь у нападі на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинена з метою ускладнення міжнародних відносин)", - сказали в наглядовому відомстві.

За даними слідства, в червні 2014 року Рудьковський, будучи депутатом Верховної Ради України, "спільно з невстановленими особами з числа активістів української націоналістичної організації "Правий сектор", чию діяльність заборонено на території РФ, узяв участь у нападі на російське посольство, розташоване в Україні в м. Києві".

При цьому, вважають у Генпрокуратурі, метою нападу було ускладнення міжнародних відносин РФ з Україною та іншими державами.

У вересні 2018 року Рудьковського затримали на території Російської Федерації та на підставі судового рішення взяли під варту, зазначили в прес-службі.

Після затвердження обвинувального висновку кримінальну справу направлено до Московського міського суду для розгляду по суті.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ