Події

Контррозвідка СБУ затримала в Луганській області артилериста бойовиків

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Луганській області представника терористичної організації "ЛНР", який брав активну участь у бойових діях проти українських Збройних сил, повідомляється на сторінці СБУ в соцмережі Facebook.

За інформацією оперативників і слідчих спецслужби, затриманий - місцевий житель, який приєднався до незаконних збройних формувань у 2015 році. Метою вступу до лав бойовиків він назвав заробіток. Після навчання чоловіка зарахували в "гаубично-артилерійський дивізіон", і він почав брати участь в обстрілі позицій українських військовослужбовців і житлових масивів міста Щастя Луганської області.

Пізніше, розчарувавшись у розмірі грошових виплат, утік з окупованого району й переховувався у родичів на підконтрольній Україні території. Контррозвідникам СБУ вдалося встановити місцезнаходження зловмисника та затримати його.

Наразі чоловікові повідомили про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Триває досудове слідство.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ