Події

США припиняють перельоти в аеропорти Куби, за винятком Гавани

Влада США розпорядилася припинити перельоти американських авіакомпаній в аеропорти Куби, залишивши рейси тільки в Гавану, повідомляє Державний департамент США.

"За запитом держсекретаря міністерство транспорту призупинило до подальших розпоряджень заплановані перельоти між аеропортами США і міжнародними аеропортами Куби, за винятком Міжнародного аеропорту Гавани імені Хосе Марті", - йдеться в повідомленні держдепу США.

Такі заходи США роблять, щоб "не дозволити кубинському режиму заробляти на американських авіаперевезеннях" кошти, які влада Куби використовує "в репресіях проти громадян Куби і підтримці Ніколаса Мадуро в Венесуелі", заявляє Держдеп.

"Припиняючи перельоти, (...) США перешкоджають тому, щоб кубинський режим отримав доступ до твердої валюти від американських мандрівників, які зупиняються в підконтрольних владі готелях, відвідують пам'ятки, що належать державі і іншими способами поповнюють скарбницю кубинського режиму", - йдеться в повідомленні Державного департаменту.

Припиняються перельоти американських авіакомпаній в дев'ять аеропортів Куби. Американським авіакомпаніям дається 45 днів на виконання припису.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ