Події

Військова поліція РФ виводить загони курдів на 30 км від сирійсько-турецького кордону

Російські військові беруть участь у виведенні підрозділів курдських загонів самооборони від сирійсько-турецького кордону, повідомили в Міноборони РФ.

"Російська військова поліція надає допомоги в забезпеченні безпеки населення і підтримці правопорядку, здійснює патрулювання в призначених районах, а також сприяє виведенню підрозділів курдських загонів самооборони (КОС) та їхнього озброєння на 30 кілометрів від сирійсько-турецького кордону", - заявили у відомстві в четвер.

22 жовтня за підсумками переговорів президентів Росії і Туреччини в Сочі був прийнятий меморандум, відповідно до якого підрозділи російської військової поліції висунулися до сирійсько-турецького кордону.

Військова операція Туреччини на північному сході Сирії припиняється, заявив 22 жовтня голова МЗС РФ Сергій Лавров за підсумками переговорів лідерів Росії і Туреччини.

За даними дипломатичного джерела "Ведомостей", "російській військовій поліції відводиться ключова роль у виконанні домовленостей Путіна і Ердогана: саме вона повинна виконувати роль буфера між сирійськими і турецькими силами, оскільки залишати їх наодинці загрожує найважчими наслідками".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ