Події

КНДР сподівається, що до кінця року США приймуть "мудре" рішення в переговорах з денуклеаризації

Переговори з денуклеаризації між Північною Кореєю і США ще можливі, але все залежатиме від того, яке рішення приймуть США до кінця року, заявив радник МЗС КНДР Кім Ге Гван.

"Є воля, є шлях. Ми хочемо подивитися, наскільки мудро США пройдуть кінець року", - цитує ЦТАК (Центральне телеграфне агентство Кореї) заяву Кім Ге Гвана.

Він висловив надію, що "особливі" стосунки між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом створять "рушійну силу" для усунення викликів між двома країнами в майбутньому.

"Я щиро сподіваюся, що на основі тісних відносин буде забезпечена рушійна сила для подолання всіх перешкод між КНДР і США і просування двосторонніх відносин у більш вигідному напрямку", - додав він.

Радник МЗС КНДР також розкритикував вашингтонських чиновників за те, що вони "ворожі" до Північної Кореї і охоплені "менталітетом холодної війни", не дивлячись на політичні судження і наміри Трампа.

На початку цього місяця в столиці Швеції зірвалися переговори з денуклеаризації на робочому рівні між КНДР і США. Пхеньян обвинуватив Вашингтон у нездатності придумати нову пропозицію. При цьому США заявили, що обидві сторони провели "хороші" обговорення.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ