Події

В аеропорту "Бориспіль" ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було, на полі неподалік виявлено місткості для добрив - ДСНС

 У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що на території Міжнародного аеропорту "Бориспіль", де напередодні ввечері було зафіксовано появу шкідливих летких речовин (відчувався різкий запах аміаку), станом ближче до півночі аміаку в повітрі вже не було.

Як повідомила прес-служба ДСНС із посиланням на директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Володимира Демчука, під час замірювань зі 21:30 до 23:00 вмісту аміаку в повітрі не виявлено.

Він нагадав, що о 18:20 до ДСНС надійшло повідомлення про те, що в повітрі на злітно-посадковій смузі аеропорту відчувався різкий запах аміаку, внаслідок чого було зупинено виліт літаків.

Мобільна хімічна лабораторія здійснила 14 замірів повітря в аеропорту та 5 замірів ґрунту і повітря поза його межами. "За результатами замірів виявлено наявність аміаку в повітрі без перевищення гранично допустимої концентрації", - повідомив Демчук.

Він зазначив, що о 20:11 роботу аеропорту було відновлено.

"Представники ДСНС у взаємодії з Нацполіцією та адміністрацією аеропорту на полі, поза межами периметра аеропорту, виявили місткості для транспортування та зберігання, попередньо, мінеральних добрив", - поінформував директор департаменту, додавши, що подальші заходи щодо розслідування причин забруднення повітря небезпечними хімічними речовинами здійснює Нацполіція.

Як повідомлялося, в понеділок на сайті аеропорту "Бориспіль" з'явилася інформація про те, що "у зв'язку з обробкою полів у зоні діяльності аеропорту та навколишній місцевості аміакомісткими речовинами, за попередніми оцінками, відбулося вивільнення летючих шкідливих речовин".

В аеропорту працювала комісія ДСНС України, обслуговування в терміналах було тимчасово призупинено, а після перевірок відновлено.

ДСНС повідомляла, що внаслідок поширення шкідливих речовин біля аеропорту "Бориспіль" до медиків звернулося близько 50 людей, одного працівника авіакомпанії госпіталізовано.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ