Події

Зеленський закликав українську діаспору в Латвії до єдності

Президент України Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Латвії поспілкувався з українською діаспорою та наголосив на важливості її ролі в підтримці Української держави.

"Ви є маленькою Україною у Латвії, тому ви не повинні бути розрізненими. Як і ми в Україні, ви маєте бути об’єднаними та пам’ятати, що від кожного з вас залежить, коли буде мир, коли ми повернемо наші території, всіх наших громадян і обов’язково переможемо у цій війні", - наводить слова Зеленського прес-служба президента в середу ввечері.

Президент зазначив, що українська діаспора є "нашими голубами миру", які доносять всьому світу правду про події в Україні.

"Це справді наші великі дипломати – крім амбасадорів, посольств, народні дипломати України", - сказав глава держави.

Після того, як учні Ризької української школи виконали гімн України, Зеленський сказав: "Це дуже приємно, що в центрі Риги звучить наш гімн".

Президент закликав представників діаспори не забувати дні пам'яті українських воїнів, які загинули за незалежність Української держави.

Також він подякував мерії Риги за створення Українського саду в місті.

Крім цього, Зеленський і президент Латвії Егілс Левітс поклали квіти до Монумента Свободи, який розташований у центрі Риги. Монумент символізує єдність, державність Латвії і присвячений загиблим за незалежність країни.

Також президент України разом із дружиною Оленою поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку та відвідали Музей окупації Латвії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ