Події

Верховний суд РФ залишив у силі вирок двом фігурантам справи "українських диверсантів" із Севастополя, що отримали по 14 років колонії

Верховний суд РФ затвердив вирок жителям Севастополя Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову, які отримали по 14 років колонії суворого режиму у так званій справі українських диверсантів, передає кореспондент "Інтерфаксу" (Interfax.ru) із залу суду.

"Вирок Севастопольського міського суду стосовно Дудки і Бессарабова залишити без змін, апеляційну скаргу захисту - без задоволення", - оголосив рішення суддя.

Раніше адвокати повідомили "Інтерфаксу", що їхніх підзахисних етапували з Криму до Москви для участі в слуханні.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова 8 жовтня звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням про сприяння у встановленні місцезнаходження Дудки та Бессарабова. "На сьогодні місцезнаходження громадян України Володимира Дудки та Олексія Бессарабова - невідоме", - писала Денісова у Facebook.

Як повідомлялося, Дудку та Бессарабова звинуватили в підготовці до диверсії та незаконному зберіганні вибухових речовин.

ФСБ затримала їх, а також Дмитра Штиблікова в листопаді 2016 року як учасників "диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міноборони України".

За версією російських спецслужб, севастопольці планували диверсії на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення Криму.

Міноборони України заперечувало, що заарештовані є його співробітниками.

Севастопольський міськсуд у листопаді 2017 року засудив Штиблікова, який пішов на угоду зі слідством, до п’яти років ув’язнення та штрафу у 200 тис. рублів.

Той самий суд у квітні 2019 року ухвалив вирок Дудці та Бессарабову. Вони отримали термін у колонії, а також мають заплатити штраф: Дудка - 350 тис. рублів, Бессарабов - 300 тис. рублів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ