Події

Працівники Чернівецького держлісгоспу незаконно реалізовували деревину місцевим жителям, отримуючи на місяць близько 0,5 млн грн

Співробітники Служби безпеки України затримали організаторів незаконної вирубки лісів у Чернівецькій області, які привласнювали кошти, отримані в результаті протиправної реалізації деревини.

Як повідомив у суботу прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що двоє працівників лісової охорони держпідприємства "Чернівецький держлісгосп" залучили до протиправної діяльності чотирьох місцевих жителів. Учасники незаконної угоди систематично рубали дерева без відповідних дозволів, потім збували деревину жителям області, використовуючи фіктивні товарно-транспортні документи, а кошти від реалізації привласнювали. Щомісячний "дохід" зловмисників становив близько 0,5 млн грн.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи і в адміністративних приміщеннях лісгоспу правоохоронці вилучили речові і документальні докази незаконної діяльності, зокрема бухгалтерські документи. У зловмисників також виявлено вантажівку з лісопродукцією і "виручку" за день - $1700.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Встановлюється сума збитку, вирішується питання повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ