Події

Митрополит Епіфаній: Православна церква України сьогодні - це 7 тисяч парафій і 77 монастирів

Менше ніж за рік від часу отримання Православною церквою України (ПЦУ) синодального патріаршого томосу про автокефалію до неї увійшли 7 тисяч парафій, 77 монастирів і 47 єпархій, повідомив предстоятель Церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Коротко про те, що ми є, у цифрах станом на жовтень 2019 року: 7 000 парафій, 77 монастирів, 47 єпархій – це Православна церква України сьогодні. Із 58 архієреїв, які несуть служіння в ПЦУ, – 46 правлячих, вісім вікарних, чотири титулярних. Також три архієреї перебувають на спокої", - написав митрополит Епіфаній на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Він наголосив, що ПЦУ - відкрита й сучасна Церква, яка об'єднує всю Україну: з заходу на схід, з півдня на північ. "Великим Божим даром є те, що ми можемо спільно розділити радість святкувань та вагомих річниць українського православ’я, а також створювати нові сторінки історії вже незалежної помісної церковної родини разом!" - підсумував ієрарх.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату та УАПЦ прийняли рішення про ліквідацію. До новоствореної церкви також приєдналися кілька ієрархів УПЦ (МП).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого відбулася його інтронізація. 30 січня 2019 року було створено Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ